به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا، مقوی بودن اولین وعده غذایی در طول روز از موارد ضروری برای داشتن زندگی سالم است. صبحانه باعث تقویت حافظه میشود و ادراک و احساسات خوب را تقویت میکند، خصوصا در دانشآموزان و دانشجویان بهطوری که محققان معتقد هستند که نخوردن صبحانه اثرات منفی مشهودی بر میزان یادگیری افراد دارد.
اکثر ما به دلیل اینکه برای خوردن صبحانه در وقت خود صرفهجویی کنیم و به دلیل عجله داشتن به گزینههای غذاهای بستهبندیشده روی میآوریم. متاسفانه، موادغذایی منتخب ما، مملو از مواد نگهدارنده مصنوعی، نمک، شکر و کالری است. اغلب این مواد در ایجاد طعم نقش بسزایی دارند، اما بهخصوص برای کودکان بسیار ناسالم هستند. خوردن بسیاری از غذاهای لذیذ با شکم خالی، مضر هستند، حتی اگر از زمان کودکی به آن ها عادت داشته باشیم. دقت کنید صبحانه شما مضر نباشد.
بهترین غذاهای صبحانه به شما انرژی لازم در طول روز را میدهد. این غذاها سوختوساز بدن را افزایش میدهد، افزایش وزن را کنترل میکند و از بیماریها بدن را حفظ میکند. از سوی دیگر، بدترین غذاهای صبحانه در چربیهای اشباعشده و قندها بهشدت زیاد هستند که بدن را در معرض خطر بسیاری از بیماریها قرار میدهند.
خوردن برخی از غذاها را نهتنها برای صبحانه توصیه نمیکنند بلکه به پرهیز از آنها در این وعده غذایی هشدار میدهند. برای داشتن یک صبحانه سالم سعی کنید از خوردن مواد غذایی زیر برای صبحانه اجتناب کنید.
۱. پنیر بدون گردو
به دلیل بالا بودن کلسیم در پنیر برای جذب بهتر به میزان فسفر بیشتری نیاز دارد که همانطور که میدانید منبع اصلی فسفر مغز انسان است. پس زمانی که ماده غذایی همچون پنیر که برای تجزیه شدن در بدن نیاز به فسفر دارد وارد بدن میشود سوخت و ساز فسفر بیشتر اتفاق میافتد. حال برای اینکه این سوخت فسفر سبب ضعف مغز نشود گردو مکمل خوبی است چرا که گردو منبع خوبی از فسفر و ویتامین D است و نیاز پنیر را برطرف کرده و دیگر نیازی به فسفر مغز نیست.
در ادامه بهتر است نکاتی راجع به انتخاب پنیر بدانید که در انتخاب پنیر خوب و مناسب به شما کمک خواهد کرد. همانطور که میدانید پنیر پاستوریزه بهترین نوع پنیر است چرا که از ابتلا به تب مالت جلوگیری می کند. از پنیرهای خیلی تازه استفاده نکنید به دلیل اینکه پنیرهای تازه خطر ابتلا به تب مالت را افزایش میدهد. شما میتوانید به خرید اینترنتی پنیر با انواع مختلف بپردازید.
۲. گوجهفرنگی
در گوجهفرنگی اسید سیتریک وجود دارد. این اسید سبب افزایش اسید معده میشود. خوردن گوجهفرنگی با شکم خالی میتواند سبب احساس سنگینی، رفلاکس در معده یا حتی دلدرد شود. اما شما میتوانید با ترکیب گوجه و تخم مرغ، املت که از وعدههای صبحانه پرطرفدار است برای خود ترتیب دهید، بهتر است تخم مرغ محلی یا شرکتی از برندهای معتبر که با قیمت مناسب در بازار موجود است برای این کار تهیه کنید.
۳. فستفود در وعده صبحانه
به صورت کلی خوردن غذای چرب در وعده صبحانه توصیه نمیشود ولی اگر هر از گاهی میل به خوردن فستفودهایی مانند سوسیس و کالباس داشتید حداقل سعی کنید از سوسیس و کالباس خانگی استفاده کنید. در نوع صنعتی این خوراکی وسوسهانگیز به خاطر استفاده از مواد اولیه نامرغوب و نیترات سدیم، نیتریتها، فسفاتها، نمک و روغن فراوان و مواد نگهدارنده خطر ابتلا به انواع بیماریها بسیار زیاد است. آماده کردن صبحانه و غذا خوردن میتواند وقتگیر باشد، از این رو خرید صبحانه از سر راه محل کار یا مدرسه به نظر میرسد بهترین گزینه باشد. بسیاری از ما، از جمله کودکانمان، از این کار لذت میبرند، اما هر زمانی که در یک اشتراک فستفود توقف میکنید اقلامی از چربیهای اشباعشده، سدیم و قندهای مصنوعی را به میزان بالا مصرف میکنید.
سدیم بیش از حد میتواند باعث یک افزایش ناگهانی در فشار خون شود و آن همچنین ممکن است احتمال سکته مغزی در افراد مبتلا به فشار خون بالا را افزایش دهد.
۴. شیرینی
موادغذایی از قبیل شیرینی دانمارکی، رول دارچین و شیرینیهای نان برشتهشده از کالری و چربی بالایی برخوردار هستند. علاوه بر این، زیادی خامههای روی کیک یا شیرینی منجر به چاقی میشود. همچنین بسیاری از نانوایان از آرد سفید فرآوریشده استفاده میکنند تا کالریهای بیشتری را به آن بیافزایند. این خوشهها با قندها افزایش مییابد و بدن را با انفجار اولیه انرژی مجهز میکند که به احتمال زیاد در چند ساعت ناپدید میشود.
۵. دونات
دوناتها، اولین چیزی است که شما در صبح علاقه زیادی به خوردن آنها دارید. دوناتها یکی از گزینههای صبحانه است که به دلیل عجله داشتن و راحت به دست آوردن آنها در مسیر مدرسه یا محل کار بیشتر ترجیح داده میشود.
به خاطر داشته باشید که دوناتها مملو از قندهای تصفیهشده، چربیهای ترانس، روغن هیدروژنه و آرد سفید فرآوریشدهاند که از نظر فواید تغذیهای برای بدن مناسب نیست.
۶. کورنفلکس
اگر چه خیلیها طرفدار کورنفلکسها هستند، اما باید بدانید که رنگها و مواد شیمیایی استفاده شده در کورنفلکسها مضر است و میتواند باعث چاقی شود.
۷. نوتلا و دیگر شکلاتها
دانشمندان دو قاشق غذاخوری آن را محاسبه کردهاند. نوتلا ۸۳ درصد از سطح متوسط شکر روزانه زنان را شامل میشود. چنین صبحانه شیرینی برای اولین بار حال را بهبود میبخشد اما انرژی بهسرعت تبخیر میشود و احساس خستگی جایگزین آن خواهد شد. علاوه بر این، برخی شکلاتها حاوی روغن پالم هستند و انتخاب خوبی برای کسانی که سلامت خود را کنترل میکنند نیست.
۸. شیر
دانشمندان توصیه نمیکنند شیر را با معده خالی بخورید، چون تولید اسید معده را افزایش میدهد و در نتیجه باعث سوزش معده میشود. شیر مملو از چربیهای اشباعشده است که سطح کلسترول را افزایش میدهد، باعث بروز التهاب و در موارد شدید به انسداد عروق نیز کمک میکند. برای آنهایی که نمیتوانند خوردن شیر را ترک کنند، توصیه میشود که شیر کمچرب مصرف کنند؛ این نسخه کمچرب شیر عاری از چربی است و تنها شامل کلسیم، پتاسیم، ویتامین D و پروتئین است.
۹. چای و قهوه
نوشیدن قهوه و چای با معده خالی باعث افزایش اسیدیته معده میشود که به نوبه خود باعث سوزش سر دل و سوء هاضمه در طول روز میشود. نوشیدن چای با معده خالی میتواند صفرا و اسید موجود در معده را کاهش دهد که هضم کلی غذا و روند تنظیم کلسترول را مختل میکند.
۱۰. نوشیدنیهای گازدار
صرف نوشیدنیهای گازدار در زمانی که معده خالی است، سبب کاهش زمان هضم مواد غذایی و اخلال در کارکرد معده میشوند و میتوانند در صورت مصرف دائمی به یبوست منجر شوند. بهویژه اسید فسفریک موجود در کولا یا آبمیوههای گازدار برای معده خالی مضر است.
نظر شما